Jeugdopleiding

Om het plaatselijke jeugdtennis extra impuls te geven organiseert Brandtennis in samenwerking met de jeugdcommissie vaste jeugdactiviteiten. Het enthousiasme van de jeugd ontstaat juist daar waar veel activiteiten zijn, zoals toernooitjes, competities, uitwisselingen met andere verenigingen en vaste middagen waar de clubjeugd bij elkaar komt om onderlinge wedstrijden te spelen (tosmiddagen).

Een aantal keren per jaar wordt in samenwerking met de jeugdcommissie thematoernooitjes georganiseerd bv: pannenkoektoernooi, jong/oud toernooi, enz. De jeugd word gestimuleerd deel te nemen aan de clubkampioenschappen, maar ook aan het eigen open jeugdtoernooi dat jaarlijks terugkeert.

Brandtennis streeft erna regelmatig uitwisselingen met ander clubs te organiseren. De jeugd kan dan ook eens met jeugd van andere clubs spelen.

In de zomervakantie worden trainingsweken en tenniskampen georganiseerd.

Naast jeugdtennis in clubverband stimuleert Brandtennis het jeugdwedstrijdtennis.

Kinderen die graag meer willen spelen en trainen kunnen zich aansluiten bij Brandtennis regiotraining Arnhem. Voor een vaste jaarcontributie kunnen de kinderen extra training genieten, gekoppeld aan toernooibegeleiding, ratingbegeleiding en afgestemde conditietraining. Ook is er een programma voor de talentvolle jeugd. Zie verder onder kop “regiotraining”.